pomidor_fejs

Piknik „Widok na Widok” na otwarcie Résumé + „Gra w pomidora” z FTT

piątek, 17 lipca 2015, 18:00

skwer przed Centrum Sztuki WRO, Widok 7

Piknik sąsiedzki „Widok na Widok” na otwarcie pobiennalowej wystawy WRO 2015 Résumé

160 kilogramów pomidorów z najlepszych lokalnych upraw w najróżniejszych formach proponowanych przez Food Think Tank oraz jego gości – szefów kuchni wrocławskich restauracji i kulinarnych aktywistów.

GRA W POMIDORA – potrawy, przyprawy i przetwory dostępne na hasło z dziecięcej zabawy. Jeden, najlepszy produkt, mnóstwo smaków, form i kolorów na skwerze przed Centrum Sztuki WRO.

ZOBACZ PROGRAM PIKNIKU:

– otwarcie wystawy WRO Résumé, oprowadzanie kuratorskie

– akcja widokówkowa Anny Kosarewskiej

– „Gra w pomidora” – różnorodne dania i przetwory przygotowane przez kolektyw Food Think Tank i jego gości, m.in. z pomidorów tworzących prezentowaną podczas Biennale w Centrum Sztuki WRO instalację Macieja Markowskiego „Kwartet na pomidory”

– koncert „Kwartetu pomidorowego” Macieja Markowskiego, w składzie: Janusz Gałyga – cytra, Igor Gawlikowski – gitara, Andrzej Jeżewski – fortepian, Maciej Markowski – gitara

TWÓRCY POMIDOROWYCH SMAKOŁYKÓW:

– Szef Kuchni Dawid Domaradzki – Stary Klasztor
– Szef Kuchni Mariola Monczak – Pod Papugami
– Szef Kuchni Michał Abramowicz – Hotel Terminal
– Szef Kuchni Piotr Arasymowicz – Pinola
– Szef Kuchni Michał Duda – Kiss The Cook
– Szef Kuchni Tobiasz Herman – Studio Kulinarne Browar Mieszczański
– Szef Kuchni Justyna Słupska-Kartaczowska – Monopol Hotel
– Szef Kuchni Michał Czekajło – Browar Stu Mostów
– Szef Kuchni Tomasz Hartman – Szajnochy 11
– Restaurator Anetta Pacuła-Podemska – Od Kuchni
– Bloggerka kulinarna Agnieszka Szydziak – Retro Food Design
– Rolnik Ewelina Żygadło – Milejowe Pole
– Szef Baru Aleksandra Pawlik – Klub Szklarnia